BULUŞMALAR 10. SEZON (2024-2025)
10. Sezon boyunca on beş günde bir cuma akşamları 18:30 - 21.30 saatleri arasında bir araya geldiğimiz, alanında deneyim biriktirmiş kişi ve kurumları misafir ettiğimiz; sınıf ve sınıf dışı ortamlarda öğrenci, veli ve meslektaşları ile yaptığı çalışmaları dinlemek için eğitimcilerimizi ağırladığımız deneyim paylaşım akşamlarımızdır. Sezon boyunca toplam yirmi adet olacak Buluşmalar Yakın Kitabevi'nde (İzmir Alsancak'ta) yüz yüze düzenlenmektedir. İlgili herkesin katılımına açık ve ücretsizdir.
Öğretmen Kulübü'nde 10. Sezon Başladı!
Buluşmalar'ın 300'üncüsü 13 Eylül 2024 Cuma günü 18:30'daydı.
Buluşmamızın ilk bölümünde "10. Sezona Merhaba!" dedik. Ekibimizden sevgili Yusuf Çağlayan'ın anlatımı ile bu sezon bizi neler bekliyor, bunlardan bahsettik. Ardından günün konuğu sevgili Doc. Dr. Zehra Akdemir Veryeri'yi misafir ettik. Sezonun ilk buluşması ve ilk dersi niteliğinde olan bu paylaşım, "Derslikten Yaşama Uzanan Bir Kültür Öğrenimi Üzerine Düşünceler" başlığı altında gerçekleşti. Erken yaş eğitiminde okul müfredatından ve sınıf ortamından başlayarak günlük yaşamın içine yayınlan bir "Kültür Eğitim Modeli" üzerine geliştirilen 7/70 AKADEMİ projesi hakkında konuştuk.
Günün son bölümünde ise buluşmaya ev sahipliği yapan yürütücülerimizden sevgili Aslı ve Erkan'nın çalışma grubu ile 'Açılış Sergisi'nin etrafında gezindik.
Buluşmalar'ın 301'incisi 27 Eylül 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.
İlk bölümde "Yenilikçi Öğretmenlik" başlığı altında psikolojik danışman ve psikoterapist sevgili Meltem Yamanyılmaz ile birlikte olduk. "Öğretmenlik, yaşamdaki roller arasında keyifli ve aynı zamanda en zorlayıcı deneyimlerden bir tanesidir. Öğrencinizin gelişim dönemleri hakkında ne kadar çok doğru bilgiye sahip olursanız ve kendinizi ne kadar iyi tanırsanız öğretmenliğin keyifli kısmı daha çok hayatınızda yer alacaktır. Gelişen ve hızla dönüşen dijital dünyayı takip eden öğretmen olmak da öğrencinin davranışlarındaki problemlerin daha çok sosyal ve duygusal alandaki zorluklardan kaynaklandığını anlamanızı sağlayacaktır." cümleleri ile kısaca özetleyeceğimiz bu buluşmada, öğrencilerimize öz değerlendirme kazandırmanın yollarını öğrenirken bizler de psikolojik sağlamlık üzerine çalıştık.
İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Firdevs Alkan Türkseven ile "Atık Mı? Bir Şans Daha Ver!" başlığı altında “Tüketimini azaltıp, tükettiklerinden kalanlara bir şans daha verebilir misin?” sorusuna örnekler üzerinden yanıtlar ardığımız ve alternatif davranışlar üzerine düşündüğümüz bir çalışma bizlerleydi.
Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili İlknur Berk ve Binnaz Yılmaz ile Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.
Buluşmalar'ın 302’ncisi 11 Ekim 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.
İlk bölümde “10 Adımda Hayatı Oyunlaştır“ başlığı altında sevgili Zeynep Aydın ile birlikte olduk. Eğitimde oyunlaştırma ve yenilikçi öğretim teknikleri alanındaki deneyimiyle öğretmenlere farklı kapılar açan Zeynep Aydın ile birlikte hayatımızı ve derslerimizi 10 adımda nasıl oyunlaştırabileceğinizi öğrenerek motivasyonu artıracak yaratıcı bir atmosfer oluşturmak üzerine konuştuk.
İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Ekrem Başarı ile aynı başlık altında bir devam çalışmasını tamamladık.
Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Fernur Durak ve Suat Ünverdi ile Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.
Buluşmalar'ın 303’üncüsü 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı.
2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 10. sezonunda yürütücü ekibimizden sevgili Duygu ve Zeynep ile birlikte çalışma grubunun kolaylaştırıcılığında; ilgili eğitimcilerimizin katılımına açık ve ücretsiz olan Buluşmalar, Alsancak'taki Yakın Kitabevi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.
İlk bölümde "CLIMA-KIT" başlığı altında Eğlenceli Bilim İş Geliştirme Koordinatörü sevgili Nilsu Eray ile birlikte olduk. Eğlenceli Bilim’in partner olarak yer aldığı Erasmus+ Projesi CLIMA-KIT kapsamında iklim eğitimine yönelik uygulamalı deneyler ve etkinliklere yer veren, öğretmenlere yol gösterici, öğrencilerin bilimsel altyapı ihtiyaçlarını karşılayacak bir içerikten bahsettik ve öğretmenlerin sınıflarında uygulayabilecekleri proje çıktılarına ve modüllerine yönelik konuştuk.
İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Şebnem Demir ile "Okullarda Orman ve İklim Değişikliği" başlığı altındaki çalışmasını aktardı. İkinci sınıf öğrencileriyle birlikte yürüttükleri projede “Ağaçlar bizim için oksijen üretir” klişesini yıkıp; sera etkisi, fotosentez, karbon emisyonu, karbon çevrimi kavramları ışığında küresel iklim değişikliğini sistem düşüncesi araçlarıyla derinlemesine çalışmaları üzerine konuştuk.
Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Ayşegül Gül ve Beyzanur Tosun ile Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.
Buluşmalar'ın 304’üncüsü 8 Kasım 2024 Cuma günü saat 18.30’daydı
İlk bölümde "Girişimciliğin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi" başlığı altında İzmir Karşıyaka’da faaliyet gösteren bisiklet taksi Kanguru’nun kurucusu sevgili Hazal Yıldırım ile birlikte olduk. “Girişimcilik nedir?, Herkes girişimci olabilir mi?” sorularına yanıtlar aradık. Girişimciliğin yalnızca iş kurmadaki önemini değil, aynı zamanda hayatımızdaki yerini ve katkılarını da ele aldık. Sıfırdan bir iş kurmanın ve bu süreçte atacağımız adımlarla birlikte, karşımıza çıkacak zorluklarla nasıl baş edebileceğimizi inceledik.
İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Murat Çelik ile "Girişimci Okul" başlığı altında bir çalışma yaptık. Değer yaratan, çözüm üreten, girişimci düşünce yapısına ve farklı bakış açılarına sahip gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen girişimci okul çalışmalarına odaklandık. Bir ortaokulda Erasmus+ projesi ile başlayan uygulamaları değerlendirdik.
Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Esen Cansu Öztürk ve Sinem Gündüz Şentürk ile Pecha Kucha (20x20) formatla bize heyecanlı dakikalar yaşattı.
Buluşmalar'ın 305’incisi 22 Kasım 2024 Cuma günü saat 18.30’daydık.
2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 10. sezonunda Buluşmalar için Alsancak’taki Yakın Kitabevi’ndeydik.
İlk bölümde "Eğitim Programları ve Gönüllülük Süreci" başlığı altında TEGV gönüllü uzmanı Aslı Özcan ile birlikte olacağız. “TEGV’e nasıl gönüllü olabilirsiniz?, TEGV'de neler yapılır?, Gelir kaynakları nelerdir?, Eğitim programları ve içerikleri nelerdir?, İlkeleri nedir?, Gönüllü yönetimi nasıl yapılır?” soruları üzerine odaklandık.
İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Murat Çıtır ile "Okullarda Sivil Toplum" başlığı altında farklı sivil toplum kuruluşlarının okullarda farklı eğitim seviyelerinde oluşturdukları içerikler ve eğitim programları hakkında konuştuk.
Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Mehmet Tutsun ve Elif Tok ile Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşadık.
Buluşmalar'ın 306’ncısı 6 Aralık 2024 Cuma günü saat 18.30’da!
2015 yılından bu yana devam eden çalışmalarımızın 10. sezonunda Buluşmalar için Alsancak’taki Yakın Kitabevi’ndeyiz.
İlk bölümde "Afet Durumunda Telsiz İle Haberleşme Ve Kriz Yönetimi" başlığı altında Levent Sarı ile birlikte olacağız. Kanyon dağcısı olan Levent Sarı, bir dönem AKUT arama kurtarma ekibinde yer almıştır. Şu an TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) telsiz operatörü olarak afet anında iletişimi sağlamak üzere gönüllü çalışıyor ve YAGİ antenler yapıyor.
İkinci bölümde kulüp üyelerimizden sevgili Şermin Çetinkaya Sarı ile "Zeytinin, Zeytinciliğin Sosyokültürel ve Ekonomik Hayattaki Yerinin Disiplinlerarası Yaklaşımla Yaratıcı Drama Yöntemi ile Uygulanması" başlığı altında zeytin üzerinden kent kültürü etkileri üzerine konuşacağız.
Üçüncü bölümde ise kulüp üyelerimizden sevgili Oytun Cebeci ve Şevval Köksalan ile Pecha Kucha (20x20) formatta heyecanlı dakikalar yaşayacağız.